4. Underwater Photo Marathon 2016

Od 17. siječnja do 1. ožujka 2016. godine održan je četvrti Underwater Photo Marathon 2016, online-natječaj podvodne fotografije ronilačkoga kluba “Roniti se mora” iz Zagreba. Na natječaju je sudjelovalo 380 natjecatelja iz čak 37 zemalja. Završna dodjela nagrada i otvorenje izložbe odabranih podvodnih fotografija održat će se u galeriji BIZkoshnica u Zagrebu, Ilica 71/I kat, u subotu 19. ožujka 2016. godine u 18:30 sati.

1.-Adnan-Drnda-COMPACT-Fresh-Water
Adnan Drnda

Underwater Photo Marathon ove godine se održao po četvrti puta, ovaj online međunarodni foto natječaj okuplja zaljubljenike u podmorje i podvodnu fotografiju. Natjecanje je organizirano na web stranici www.uwphotomarathon.com. Samo natjecanje odvija se u sljedećih 6 kategorija: fotografija ambijenta sa ili bez modela; makro fotografija; crno-bijela fotografija olupine; hladne vode te slatkovodne ljepote i živi svijet rijeka, jezera i izvora; fashion fotografija ili kreativna fotografija; portfolio. Prijava na „Underwater Photo Marathon“ natječaj je bila besplatna.
Ovogodišnji radovi su se primali isključivo putem web stranice, do 01.03. 2016., a četvrti Underwater Photo Marathon ispunio je sva očekivanja i srušio rekord po broju prijava natjecatelja i zemalja koje su sudjelovale. Ukupno je sudjelovalo 381 natjecatelj iz čak 37 zemalja.
Peteročlani žiri u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Viktor Lyagushkin (Rusija), Pedro Vasconselos (Portugal), Goran Butajla (Hrvatska) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska) ocjenjivali su fotografije gotovo pet dana, te je napravljen poredak deset najboljih natjecatelja za svaku pojedinu kategoriju. Pristiglo je jako puno visoko kvalitetnih fotografija, što se prije svega odnosi na creativity/fashion kategoriju i kategoriju porfolio, u kojoj je zaprimljeno vrlo velik broj vrhunskih fotografija.

“Svaka godina nam donosi sve više i više prijatelja i zaljubljenika u podvodnu fotografiju i lijepo je gledat kako se svi zajedno razvijamo i rastemo u jednu veliku obitelj. Čestitamo još jednom svim dobitnicima te zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na ovogodišnjem natjecanju. Hvala sponzorima i partnerima koji su nesebično pomogli i učinili ovo natjecanje još boljim i prestižnijim, kako bi svim našim prijateljima i svijetu prenijeli mnoštvo vaših prekrasnih fotografija podmorja.” – zahvalio je Damir Zurub, osnivač međunarodnog foto natječaja.

Svi rezultati i pobjednici po kategorijama objavljeni su na web stranicama www.uwphotomarathon.com i www.ronitisemora.hr.

 

2.-Massimo-Giorgetta-COMPACT-Fashion
Massimo Giorgetta
3.-Salvatore-Ianniello-DSLR-Wide-Angle
Salvatore Ianniello