14. izložba fotografija snimatelja i kamermana i HRT-a “Vrijeme”

Povodom 86. obljetnice Hrvatskoga radija i 56. obljetnice Hrvatske televizije pozivamo vas na otvaranje tradicionalne, 14. po redu izložbe fotografija kamermana i snimatelja HRT-a koja će se održati u utorak 15.05.2012. u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu s početkom u 19.00h.

Izložbe fotografija kamermana i snimatelja HRT-a održavaju se u Muzeju za umjetnost i obrt duže od desetljeća. Samo prve dvije HRT nije organizirao u MUO, ali treću jest, od 15. do 27. svibnja 2001. godine i to s podnaslovom Iza kamere. Svake godine nova je tema izložbe – Situacija (2011.); Mašta, snovi, sjećanja (2010.); Odrazi, sjene, tragovi (2009.)… – a inventivan pristup autora rezultira lakom prilagodbom bilo kojoj od tema. Poseban interes publike pobuđuju fotografije za koje, na prvi pogled, ne možemo reći gdje su snimljene – u nas ili u inozemstvu (pretpostavka je da autori učestalo putuju). Često se događa da posjetitelji izložbe baš to pokušavaju pogoditi, a još češće da u tome ne uspijevaju. S druge strane, ljubitelji fotografije koji ne propuštaju razgledati tradicionalnu prezentaciju radova kamermana i snimatelja HRT-a lako razaznaju poetike najučestalije zastupljenih autora.

Na ovogodišnjoj izložbi fotografija kamermana i snimatelja Hrvatske radiotelevizije u Muzeju za umjetnost i obrt 20 autora izlaže ukupno 54 fotografije koje su odabrane sukladno podnaslovu izložbe – Vrijeme. Producent izložbe je Sunčana Hrvatin Kunić, a organizatori i autori postava izložbe su Damir Alter Matijević i Zoran Kovačević.

Radove izlažu sljedeći autori: Aleksandra Dabanović ( tri fotografije ), Damir Alter Matijević (3), Damir Bednjanec (3), Daniel Autischer (5), Daniel Jekić (2), Davor Petričić (1), Dragan Tomić (3), Dražen Mamić (2), Dušan Vugrinec Vugi (3), Goran Čučković (2), Ivan Turčić (1), Joža Behounek (2), Lukša Marotti (2), Marko Buljan (3), Marko Šestić (3), Milan Bukovac (3), Siniša Galar (3), Vladimir Kovačić (2), Zlatko Milošević (2) i Zoran Kovačević (6).

Izložba ostaje otvorena do 20. svibnja 2012.