10. SPLITSKA TIRAMOLA

Na desetoj ‘Splitskoj.tiramoli’ 100 fotografija mladih autora

Tradicionalna godišnja izložba fotografija mladih autora “Splitska.tiramola” ove godine slavi jubilej, prvih deset godina održavanja, a otvorenje je zakazano za četvrtak 10. prosinca 2015. godine u 20 sati u galeriji Fotokluba Split u Marmontovoj ulici.

Na natječaj kojeg je raspisala Udruga za promociju kulture mladih “Splitski portal” ove se godine odazvalo 112 autora mlađih od 30 godina, te će na izložbi biti postavljeno 100 fotografija od čak 76 odabranih autora, sve redom fotografije snimljene na lokacijama diljem ‘najlipšeg grada na svitu’.

Postav izložbe odabrala je splitska slikarica Tea Morić Šitum, na čiju inicijativu je 2006. godine i pokrenuta “Splitska.tiramola”, danas izložba koja je prerasla u pravi mali foto pokret, i kojoj se svake godine iznova raduje velik broj mladih fotografa kojima je to idealna prigoda za promociju njihovog rada.

Od prošle godine izložba je dobila i humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav (ukoliko su njihovi autori dali dozvolu) prodavat će se po cijeni od 50 kuna na humanitarnom buvljaku “A di si ti?” udruge MoSt, 12. prosinca 2015. godine ispred HNK, u sklopu kojeg se već 15 godina u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za najugroženije skupine naših sugrađana.

Izložba će biti otvorena do 30. prosinca.