10. natjecanje u fotografiji : PIHAČI – Jozo Vranić – 2015.

Po deseti puta održava se memorijalno jubilarno natjecanje u fotografiji u čast našeg neza¬boravnog prijatelja Joze Vranića. Organizator je foto klub “Zagi foto” iz Zagreba, likovna kolonija “Pihači” iz Šinjakovice – Stubičke toplice i STUB-KLUB Donja Stubica, a suorganizatori su Udruga vinara “Peharček” i DVD Gornja i Donja Stubica, Općina Gornja Stubica i Općina Donja Stubica. Natjecanje će se održati u prostorima Stubičkog kraja u subotu i nedjelju 3. i 4. listopada 2015. godine.

Sudjelovanje na memorijalnom natjecanju “Jozo Vranić”, ima za cilj promociju fotografije, druženje fotografa i međunarodno promoviranje prirodnih i kulturnih ljepota Stubičkog kraja, Hrvatskog Zagorja i Ljepe naše. Plemeniti brežuljci, kleti, vinogradi, stare hiže, dvorišta i dvorci kao i običaji bili su česti motivi kadrova kamere našeg prijatelja Joze Vranića, kome se in memoriam održava ovo natjecanje.

Teme fotografiranja bit će:

  • Tema: ZAGORJE
  • Zadana tema: MATIJA GUBEC

Svaki autor predat će fotografije po svom izboru, u digitalnom obliku na selektiranje, koje će obaviti 03. listopada 2015. godine selektor Pavao Toth, dobitnik Grand prix nagrade 2014-te godine.
Dodijeliti će Grand prix “Jozo Vranić”, jednu prvu nagradu, dvije druge nagrade i tri treće nagrade, i posebnu nagradu za najbolju fotografiju u zadanoj temi ”Davorin Batinić”. Sve predane fotografije biti će izložene. Fotografije ostaju u vlasništvu organizatora.
Predani radovi sa snimanja na natjecanju, biti će izloženi 04. listopada 2015. godine u Galeriji Dvorca Oršić. Otvorenje izložbe bit će u 13,00 sati.

Organizator će izraditi e-katalog izloženih radova, koji će biti dostavljen svakom sudioniku natjecanja. Za prijavu sudjelovanja na natjecanje, potrebno je ispuniti pristunicu i uplatiti kotizaciju. Pristupnicu je potrebno poslati na e-mail adresu mnf.jozovranic@gmail.com.
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 150,00 kuna ili 20 €, a može se uplatiti na račun FK Zagifoto IBAN: HR28 2340 0091 1001 86044 – Privredna banka Zagreb (kotizacija za MNF-Jozo Vranić 2015), ili na dan natjecanja na mjestu prijave.

Za sudionike koji se prijave, organizator će rezervirati smještaj za vrijeme natjecanja. Prijavljeni sudionici snose troškove kotizacije i noćenja. Za sudionike je osiguran smještaj u hotelu “Puntar” Gornja Stubica. Cijena noćenja s doručkom iznosi 140,00 kuna s boravišnom taksom, po osobi u dvo i tro krevetnim sobama. Sudionici mogu povesti i pratioce za koje ćemo osigurati smještaj po istim povlaštenim cijenama. Posljednji dan prijave za smještaj je 20. 09. 2015. godine.

Organizator

 

Pristupnicu preuzmite ovdje.
Program pogledajte ovdje.