10. međunarodna revija turističke fotografije “TOURPHOTO 2014”

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Foto kino klubom Drava iz Đurđevca objavljuje natječaj za
10. međunarodnu reviju turističke fotografije “TOURPHOTO 2014” (putovanje, zimovanje, ljetovanje, smještaj, gastronomija, biciklizam, jahanje, lov, planinarenje, pustolovni turizam, rafting, sportski ribolov, vjerski turizam, zdravstveni turizam i tako dalje).

UVJETI SUDJELOVANJA
Pravo sudjelovanja imaju svi turisti i fotografi iz Republike Hrvatske i inozemstva

KATEGORIJE
A – Turizam kontinetalne Hrvatske B – Turizam Koprivničko križevačke županije
Autorice/autori mogu poslati najviše po 3 crno – bijele ili kolor fotografije u svakoj kategoriji.
Uz kandidirane fotografije treba dostaviti prijavnicu s podacima: ime i prezime autorice/autora fotografije, adresu, broj mobitela, e-mail, naziv fotografije i mjesto snimanja. Prijavnicu treba slati na posebnom Word dokumentu. Fotografije i prijavnice šaljite e-mailom na adresu: fkk-drava@kc-t-com.hr u formatu JPG 300×200 mm – 300 dpi, ili na CD-u na adresu:

Foto kino klub Drava
HR-48350 Đurđevac 
p.p. 24

KALENDAR IZLOŽBE
– prijam fotografija do 31.10.2014.
– otvaranje izložbe i objava odluka žirija 15.11. 2014. na portalu www.tz-koprivnicko.krizevacka.hr,
– objava fotografija 01.12.2014. na portalu www.tz-koprivnicko.krizevacka.hr

SELEKCIJA, ŽIRI I NAGRADE :
Autore i fotografije za izložbu te kandidate za nagrade odabrat će selektor Kruno Heidler, predsjednik Foto kino kluba Drava. Nagrade će dodijeliti tročlani međunarodni žiri čiji članovi su vrsni poznavatelji turizma i fotografije. Odluke žirija su konačne i neopozive. Žiri će dodijeliti po jednu prvu, drugu i treću nagradu te najviše tri diplome i tri pohvale u svakoj kategoriji. Prva nagrada u obje kategorije je vikend boravak za dvije osobe u Hotelu “Picok” u Đurđevcu, u vrijeme održavanja manifestacije “Picokijada 2015.” Troškove putovanja snose nagrađeni autori. Nagrade se ne mogu unovčiti niti prenijeti na druge osobe. Druga i treća nagrada u obje kategorije su poklon paketi. Povodom 10. godišnjice revije turističke fotografije “Tourphoto”, organizator dodatno nagrađuje po tri najbolja autora u obje kategorije besplatnim sudjelovanjem na konjičkom fotosafariju Bilogorom u 2015. godini.

Sudjelovanjem na 10. Međunarodnoj reviji turističke fotografije “TOURPHOTO 2014” autorice i autori prihvaćaju uvjete ovog natječaja.

Organizator pridržava pravo reprodukcije fotografija u nekomercijalne svrhe, osim u slučaju izričite zabrane autora u pisanom obliku. Radovi izabrani za izlaganje i konkurenciju za nagrade biti će reproducirani u katalogu izložbe.

Organizacijski odbor “TOURPHOTO 2014”, Kontakt: fkk-drava@kc.t-com.hr
Koprivnica, 23.04.2014.

Posebno podsjećamo sudionike 14 podravskih fotosafarija u organiziciji Foto kino kluba Drava na njihove bogate arhive s fotografijama područja Koprivničko – križevačke županije.

PRIJAVNICE MOŽETE UZETI SA SLUŽBENE STRANICE www.tz-koprivnicko.krizevacka.hr