“Krhotine vremena” u Galeriji Vladimir Filakovac

U ponedjeljak, 21. studenog u Galeriji Vladimir Filakovac zagrebačkoj  publici će se predstaviti mlada fotografkinja Lucija Oroz sa serijom fotografija naziva “Krhotine vremena”.

Autorica, rodom iz Zagreba, predstavlja nam se sa fotografijama dvanaest zanimljivih amorfnih stanja u posebnosti slaganja svijetla u rasterima plavim, narančastim i bijelim tonovima “što promatraču daje podatke o jednoj drugoj dimenziji sabranoj u njezinoj viziji što daje poruku osamljenosti, tuge, čežnje… Šuma pak, navodi nas na pomisao bliske povezanosti s prirodom, na život koji pupa, raste i jenjava, na prolaznost, ali i snagu života koja se suprotstavlja krhotinama.”

“Tako stvaramo kontrast snage energije stvaranja i njena iščeznuća i nestajanja. Cijeli ciklus stvaran je u minimalizmu, baš zbog današnjeg vremena u kojem živimo intenzivno i zaboravljamo na detalje ili nemamo vremena za iste, već se sve bazira na toj jednostavnosti izričaja.” Iz predgovora Maria de Trempisa.

 Izložba se može razgledati do 1. prosinca.

Lucija Oroz rođena je 1992. godine u Zagrebu. Godine 2011. završila je fotografski dizajn na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. ‘Krhotine vremena’ je prva autoričina samostalna izložba.