Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Zagreb – Izložba fotografija finalista i pobjednika festivala Rovinj Photodays

Izložbom radova ovogodišnjih finalista i pobjednika festivala Rovinj Photodays u Muzeju za umjetnost i obrt, nastavlja se suradnja hrvatskog fotografskog festivala i ove kulturne ustanove, započeta prošle godine. Svi radovi koji će biti izloženi, a riječ je o autorskim ostvarenjima ukupno tridesetak fotografa, odabranim među tristotinjak prijavljenih na godišnji natječaj, bit će uvršteni u stalni fundus Muzeja za umjetnost i obrt.

Uoči otvaranja izložbe, 20. rujna, u 18:30, jednosatnom prezentacijom u Muzeju, svoje radove predstavit će Hrvoje Slovenc, ovogodišnji dobitnik nagrade u prestižnoj kategoriji Umjetnički koncept, koji je nagrađen nedavno otvorenom samostalnom izložbom u Studiju Moderne galerije Josip Račić.

Podsjetimo, na natječaj koji je raspisan početkom ove godine, pristiglo je više od sedam tisuća fotografija, a međunarodni ocjenjivački sud u čijem radu su sudjelovali Boris Cjetanović, Stefania Rössl, Ana Opalić, Massimo Sordi i Sandra Vitaljić, u svibnju je donio odluku o finalistima, među ukupno tristotinjak prijavljenjih fotografa. Pobjednici su proglašeni u sklopu trodnevne završnice festivala, u lipnju u Rovinju.
Ova grupna putujuća izložba bit će prikazana u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i drugim gradovima.

Barbara Šarić (Akt)

Darija Cikač (Arhitektura)

Dinko Cepak (Dokumentarna fotografija)

Igor Zirojević (Pejzaž)

Smiljka Guštak (Portreti)

Borko Vukosav

Jelena Blagović

Petra Mrša

Objavio – 20. rujna 2011. – Izložbe