Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

The Photo Palace Bus – povratak analognom

Fotografija: Théo La Photo via Flickr

Zbog evidentnog pada popularnosti analogne fotografije, dvojica fotografa pokrenuli su projekt s kojim žele približiti analognu fotografiju novim naraštajima. Projekt pod nazivom The Photo Palace Bus doslovno uključuje stari školski autobus iz 1978. koji bi trebao biti pretvoren u mobilni studio s tamnom komorom i prostorijom za predavanja. Fotograf Anton Orlov namjerava prikupiti 16000 dolara da pokrene projekt i modificira autobus. Jedna od ekstremnijih modifikacija bila bi spajanjedva VW mikrobusa na krov autobusa koji bi služili kao prostor za spavanje.

Orlov će zajedno s partnerom Ryanom Kalemom voziti ovu monster instalaciju diljem SAD-a i to ne samo u obrazovne svrhe, nego i u svrhu dokumentiranja, stvarajući pritom 10000 negativ portreta u sklopu New Americane.

Nešto više od mjesec dana prije roka, projekt još uvijek treba nemalih 14000 dolara, pa dvojica entuzijasta prikupljaju donacije po klasifikaciji na njihovoj web stranici, a kreću se od 10 dolara koji vam donose zahvalu na njihovoj stranici, pa do nekoliko tisuća dolara koji bi vam omogućili da se osobno priključite njihovom putovanju na nekoliko tjedana.

Objavio – 30. prosinca 2011. – Tehnike snimanja