Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Sveti Lovreč – Ča su delali naši stari?

Izložba je podijeljena na dva dijela. Na prvom katu galerije biti će izložene fotografije ljudi tijekom raznih aktivnosti vezanih uz poljoprivredu, ribarstvo, obrtništvo, građevinastvo i ugostiteljstvo. Drugi kat je rezerviran za zabavniji dio i hobije vezane uz kulturu, umjetnost, lov…

Posebnost izložbe leži u samim fotografijama od kojih su neke stare i preko 100 godina, ustupljene na digitaliziranje i djelomično retuširanje (ovisno o stanju fotografije). Svi ustupitelji starih fotografija bit će po koncu izložbe ‘nagrađeni’ fotografijama-izlošcima vlastitih i u odnosu na orginal, uvećanih slika svojih najdražih.

Izložba se otvara u sklopu 32. Smotre narodne glazbe i plesa zapadne i središnje Istre. Postav će biti otvoren tijekom navedene manifestacije, a zainteresirani će i nakon toga moći pogledati fotografije.

Organizatori su članovi Kluba amaterske fotografije “Sveti Lovreč”, koji na ovaj način žele pridonijeti očuvanju kulturne baštine i istrgnuti iz zaborava stare običaje i ljude.

Objavio – 14. srpnja 2011. – Izložbe