Fotografski natječaj: FOTOGRAFKINJE 2016.

fotografkinje-fotografija

FOTOGRAFKINJE 2016.

Sedmu godinu zaredom organiziramo izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana žena. Ovaj natječaj zamišljen je tako da na njemu mogu sudjelovati samo žene, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. Sve autorice su dobrodošle. Tema je slobodna jer nam je cilj da do izražaja dođe autorica i njen doživljaj svijeta koji je određuje kao ženu.
Izložba će biti postavljena u Galeriji Principij, a otvorenje će se održati u subotu, 5. 3. 2016. godine u 12 sati. Svečanost otvorenja izložbe je dobar razlog da dođete do Rijeke i da se nakon otvorenja izložbe prošeta Molo longom, upozna Trsat, ode do Opatije…
Poštovane autorice, animirajte svoje prijateljice, susjede, kolegice s posla te poznanice da sudjeluju na „fotografskom prazniku žene“.

Sretno sudjelovanje svima!

Predsjednik Fotokluba Rijeka:
Borislav Božić, prof.

 

PRAVILA NATJEČAJA

  • Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati sve fotografkinje – bez obzira na to jesu li članice nekog fotokluba, ili su pak u statusu slobodnih autorica ili se samo povremeno bave fotografijom.

Na natječaju su tri razine kotizacije:

  1. članice Fotokluba Rijeka plaćaju 30 kn,
  2. autorice koje su sudjelovale na jednom od prethodnih natječaja Fotografkinja plaćaju 40 kn i
  3. sudionice koje prvi put sudjeluju na natječaju plaćaju 60 kn.

Uplata se vrši na žiroračun kluba: Erste banka IBAN HR5924020061100135039 (u rubriku “Svrha uplate” treba upisati FOTOGRAFKINJE 2016, u rubriku “Model” treba upisati 00, a u “Pozivu na broj” upisati svoj OIB).

ODABRANE FOTOGRAFIJE ORGANIZATOR ĆE O SVOM TROŠKU IZRADITI I OPREMITI ZA IZLAGANJE.

Ovdje preuzmite prijavnicu.

 

Iva Prosoli – selektorica izložbe

Rođena je 1980. godine u Zagrebu. Diplomirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje trenutno završava doktorski studij povijesti umjetnosti.

Od 2003. do 2006. radi u Muzeju za umjetnost i obrt, najprije kao vodič, zatim kao asistentica u Zbirci starije fotografije. Nakon toga godinu dana radi u Arhivu Tošo Dabac, Muzeja suvremene umjetnosti na kustoskim poslovima. Paralelno radi kao suradnica emisije o likovnim umjetnostima Kretanje točke 1. programa Hrvatskog radija.

Od 2008. godine radi u Muzeju grada Zagreba kao kustosica i voditeljica Zbirke zagrebačkih fotoreportera te kao asistentica na kolegiju Povijest fotografije na Studiju snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Od 2010. godine, na diplomskom studiju fotografije istog fakulteta, vodi kolegij pod nazivom: Fotografija i umjetnička praksa od 1960-ih do danas.

Autorica je većeg broja tekstova i izložbi s područja fotografije. Objavljivala je u časopisima: Život umjetnosti, Vijenac, Kontura i Kvartal. Povremeno prevodi s njemačkog jezika.