Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Buzet – skupna izložba fotografija: “Maske”

Autori izložbe su: Davor Curić, Krešimir Mehičić, Željko Novaković, Neda Rački, Zvonko Radičanin, Andrea Solar i Vesna Špoljar. Članovi su renomiranih zagrebačkih foto kluboba, Fotokluba Zagreb,
CroArt foto kluba, te Udruge Fotogard. Aktivno djeluju u spomenutim klubovima, no izlažu i samostalno. Na izložbama i salonima fotografija u našoj zemlji i u svijetu nižu zapažene uspjehe.

Tema Maski vrlo je zanimljiva i svaki od autora obrađuje ju na svoj način i u skladu sa svojim umjetničkim senzibilitetom. Izložbu čini opus od 21 fotografije. Svaki se autor, dakle, predstavlja sa po tri rada. Od šarenila i raškoša venecijanskih maski, riječkih maškara, portreta maskirane djece, pa sve do poetskog izričaja koji dominira na nekim fotografijama; to je kratak opis naše izložbe.

Koncept izložbe potpisuje Vesna Špoljar, a likovni postav Saša Nikolić i Vesna Špoljar. Vizualni identitet izložbe izradio je Davor Curić. Medijski je prati Fotogard portal.

Promatrajući površno, moglo bi se reći da je fotoaparat neka vrsta maske kojom fotograf, gledajući kroz tražilo, djelomično pokriva svoje lice. No, razmišljajući dublje o fotografiji, upravo ona prestavlja razotkrivanje, skidanje maske i put ka spoznavanju osobe koja se krije iza fotoaparata.

Objavio – 06. veljače 2013. – Izložbe, Objave